
پاسخ فرکانسی به رِنجی از صداهای زیر، میانه و بالا میگویند، که درایور یک هدفون توانائی باز تولید آنرا از پائینترین تا بالاترین تُن صدائی دارا باشد. بسیاری از علاقهمندان موسیقی، از ما هدفونهائی با صدای بسیار صاف و تائید شده طلب میکنند. چیزی که آنها توصیف میکنند یک صدای بالانس شده است، که فرکانسهای آن بصورت برابر در تمامی رنجهای فرکانس هدفون توزیع شده باشد. بسیاری از علاقهمندان موسیقی ایرانی به هدفونهائی با بالانس میانه نیاز دارند.
میانگین دایرهی فرکانس شنوائی انسان بین ۲۰ هرتز تا ۲۰ هزار هرتز است. در حالی که فرکانس هدفون های معمولی، عددی میان همین رنج را پوشش می دهند؛ هدفونهائی با فرکانس پائین ( حتی تا ۵ هرتز ) و همچنین هدفونهائی با فرکانس بالا ( تا ۳۵ هزار هرتز ) هم وجود دارد. شاید بپرسید چگونه یک انسان توانائی شنیدن این رنج صدا را دارد؟ پاسخ این است : شاید این فرکانسها هرگز شنیده نشوند، اما قطعا احساس خواهند شد؛ و این موضوع مطمئنا، به ارتقای سطح تجربهی شنوائی شما از یک هدفون منجر میشود.
در فرکانس پائین شما بیشتر صداهای ضربهای و بم را میشنوید و در نقطه ی مقابل، در فرکانسهای بالا صدای تیز و تند، بیشتر به گوش میرسد. روش علمی و صحیح انتخاب یک هدفون میبایست بر پایهی نیازهای موسیقائی ژانر انتخابی شما باشد. برای سبکهای شرقی، EDM ( Electronic Dance Music )، پاپ، Ragge ( نوعی موسیقی پر بیت جامائیکائی )، تکنو و سبکهای دیسکوئی، فرکانس هدفون پائین مناسبتر هستند. هدفونهای فرکانس بالا اما شما را قادر خواهند کرد تا تمامی و هر بیت یک موسیقی اصیل هِوی متال ( Heavy Metal ) را بشنوید. افرادی هم که به سبک بزرگان موسیقی کلاسیک، مانند موتزارت و باخ علاقهمند هستند، به هدفونهائی بدون هیچگونه تمایل فرکانسی نیاز خواهند داشت.
✓ شاید نیاز به خرید هدفون داشته باشید؛ از بخش انواع هندزفری ، هدفون و هدست وبسایت ما دیدن فرمایید..پاسخ فرکانسی هدفون چیست
.
.
در حالی که گستردگی دامنهی فرکانس هدفون، لزوما به معنای کیفیت بالای آن نیز به حساب نمیآید؛ اما باید بدانید بسیاری از جزئیات موسیقائی در آنها شنیده میشود. یک آهنگ به گونهای نوشته و تنظیم میگردد، که با استفاده از تمامی آلات موسیقی ممکن، تمامی بخشهای خود را تکمیل کند. این صداها در طیف گستردهای از تنهای صدائی پراکنده میگردد، و شما تنها در صورتی قادر به شنیدن آنها هستید که، هدفون شما این قابلیت را داشته باشد؛ البته اگر انتخاب درستی کرده باشید.
.
.
اندازهگیری میزان پاسخ فرکانسی یک هدفون کار آسانی نیست. نحوهی اندازهگیری آن به این صورت است: باید به کمک یک میکروفن فوق حساس در تمامی فرکانسها، باز تولید صدا را از هدفون ضبط کنید. میکروفن دقیقا باید در مرکز هدفون قرار بگیرد. حالا شما میتوانید، واکنش هدفون به هر صدائی را به درستی اندازهگیری کرده و بر روی نمودار بیاورید.
” تقریبا ۲۰ سال است که، در تلاش مستمر برای اندازه گیری درست صدای انواع هدفون هستم. برای این موضوع بسیار زمان گذاشته و فکر کردهام؛ و پاسخ همیشه در نظرم بسیار واضح و مشخص بوده است. ”
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
دیدگاه
نام
ایمیل
وب سایت
نام و نام خانوادگی (الزامی)
شماره تماس (الزامی)
اگر تاکنون به بخش مشخصات فنی برخی از هدفون ها و اسپیکرهای گران قیمت و پر کیفیت دقت کرده باشید، حتماً با مقداری در محدوده 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز (20Hz-20KHz) نیز مواجه شدهاید، اما عدد فوق چیست و آیا دقت به آن در هنگام تهیه و خرید دستگاههای پخش امواج صوتی امری ضروری به شمار میرود؟
برای هر وسیلهای که از یک تراشه درایور استاندارد اسپیکر بهره میجوید، مقدار فوق نمایانگر محدوده ارتعاشات صوتی است که دستگاه مربوطه از قابلیت تولید آن برخوردار میباشد. مؤلفه فوق اغلب تحت برچسب “پاسخ فرکانسی” شناخته شده و در قالب واحد هرتز مورد سنجش قرار میگیرد (عبارت کیلو بیانگر هراز هرتز است)، بنابراین محدوده 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز برای هدفونها و اسپیکرها بسیار معمول و بهنوعی کامل محسوب میشود، اما چرا؟ زیرا مقدار مذکور برابر با محدوده شنوایی گوش انسان است.
جهت درک عمیقتر موضوع بهتر است تا ابتدا با مفهوم طول موج و قوانین فیزیکی نهان در پشت پرده امواج صوتی آشنایی بیشتری پیدا کنیم. همانطور که مستحضر هستید، صدا در قالب امواج حرکت میکند. میزان فاصله موجود در بین تاج (بلندترین قله) یک موج با موجی دیگر تحت عنوان طول موج یا Wavelength مورد شناخت قرار میگیرد. فاصله فوق در امواج دارای فرکانسهای بیشتر کمتر شده و دو موج به یکدیگر نزدیکتر میشوند، بنابراین مقدار طول موج کاهش پیدا میکند، در حالی که امواج دارای فرکانسهای کمتر از یکدیگر دورتر شده و لذا میزان فاصله یا به عبارتی دیگ طول دو موج با افزایش بیشتری همراه میشوند. لازم به ذکر نیست که هرتز در حالت کلی واحد مورد استفاده برای سنجش و اندازهگیری فرکانس به شمار میرود. یک هرتز نمایانگر یک دوره یا سیکل بر هر ثانیه میباشد، بنابراین موجی که دارای فرکانسی برابر با 20 هرتز است با سرعتی معادل 20 دوره بر هر ثانیه در حال حرکت یا نوسان میباشد.
بسیاری از دستگاههای هدفون و اسپیکر با استفاده از نوعی میدان مغناطیسی بهمنظور نوسان و به عقب و جلو راندن یک پرده دیافراگم به تبدیل سیگنالهای الکتریکی به اصوات صوتی مبادرت میورزند. ارتعاشات ایجادی ناشی از حرکت پرده دیافراگم در نهایت به تولید امواج صوتی منجر میگردند که توسط گوش انسان دریافت و سپس بهواسطه مغز تفسیر میشوند. همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، افزایش و یا کاهش فرکانس در حالت کلی به تغییر طول موج و تولید اصوات مختلف منتهی میگردد، بنابراین نحوه چگونگی تولید ارتعاشات مربوطه بر طول موج امواج صوتی تأثیر مستقیم گذاشته و منجر به تولید صداهای گوناگون میشود.
ارتعاشاتی که به تولید صدا در فرکانس 20 هرتز منتهی میشوند بسیار اندک بوده (همانند یک غرش و یا صدای بم) و از طول موج طویلی نیز برخوردار میباشند. پیشتر گفته شد که دستگاههای اسپیکر و هدفون بهمنظور تولید اصوات از یک درایور جهت حرکت پرده دیافراگم بهره میجویند، بنابراین برای تولید صدای بم اشاره شده، تراشه درایور 20 بار در هر ثانیه پرده دیافراگم بلندگوها را به عقب و جلو حرکت میدهد. بسیاری از فیلمهای سینمایی و موسیقیهای گوناگون در محدوده فرکانسی 80 هرتز تا 15 کیلو (هزار) هرتز مورد پخش قرار میگیرند. اصوات تولیدی در فرکانس 15 کیلوهرتز به دلیل طول موج بسیار کوتاه همانند یک جیغ بلند و قوی نمایان میکنند که علت آن به 15 هزار بار حرکت پرده دیافراگم توسط درایور مربوط میباشد. آلارم هشدار آشکارسازهای دود و همچنین جیغ برخی از خانمها نمونه دیگری از اصوات مبتنی بر فرکانس بالا به شمار میروند.
اکنون که با اصطلاح طول موج و قوانین فیزیکی موجود در پیرامون امواج صوتی آشنایی پیدا کردیم، به ابتدای مقاله بازگشته و سؤال مطرح شده را با یکدیگر بررسی میکنیم. آیا توجه به مقدار محدوده 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز در هنگام تهیه و خرید دستگاههای هدفون و اسپیکر از اهمیت برخوردار میباشد؟ در پاسخ باید گفت که برای بسیاری از افراد خیر.
همانطور که میدانید، محدوده شنوایی گوش انسان در فیمابین مقدار 20 هرتز تا 20 هزار هرتز قرار دارد. این بدان معنی است که اصوات دارای فرکانسهای کمتر از 20 هرتز و بیشتر از 20 هزار هرتز در حالت کلی قابل شنیدن توسط انسان نمیباشند (مقدار 20 کیلوهرتز برابر با آستانه درد بوده و در صورت افزایش فرکانس صوت به بیشتر از آن، گوش انسان با صدمه و خونریزی همراه میشود)، بنابراین تهیه و خرید هدفونهای مبتنی بر محدودههای خارج از بازه شنوایی گوش (بهعنوان مثال 16 هرتز تا 22 کیلوهرتز) تنها به افزایش هزینه تحمیلی بر جیب شما منتهی میگردد، زیرا برخی از اصوات تولیدی توسط پرده دیافراگم هدفون یا اسپیکر به هیچ عنوان قابل شنیدن نمیباشند؛ البته باید خاطر نشان کرد که در این بین اشخاصی نیز وجود دارند که از محدوده شنوایی بزرگتری برخوردار بوده و قادرند تا اصوات کمتر از 20 هرتز و بیشتر از 20 کیلوهرتز را نیز بشنوند، اما تعداد آنها بسیار اندک میباشد.
قدرت شنوایی گوش انسان، همانند سیستم بینایی وی با گذر زمان و افزایش عمر کاهش یافته و پیوسته رو به تحلیل میگذارد. بسیاری از کودکان و نوزادان قادرند تا تقریباً تمامی اصوات موجود در محدوده اشاره شده را بشنوند، اما این مهم مدت زمان بسیاری دوام نداشته و سیر نزولی خود را خواه یا ناخواه در پیش میگیرد. افراد 25 ساله و بیشتر با عنایت به افزایش عمر خود تنها میتوانند اصوات موجود در محدوده 20 هرتز تا 18 کیلوهرتز را شنیده و 2 کیلوهرتز ثانویه با دلیل تحلیل سیستم شنوایی آنها دیگر قابل دسترس نمیباشد (البته نه در تمامی افراد)؛ بنابراین تهیه و خرید دستگاههای هدفون یا اسپیکرهای مبتنی بر رنج 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز کاملاً کافی بوده و نیازی به پرداخت هزینه بیشتر جهت خرید محصولات دارای محدوده 16 هرتز تا 22 کیلوهرتز و یا حتی 4 هرتز تا 100 کیلوهرتز نیست.
توضیحات پاراگراف پیشین با فرض شرایط کاملاً ایده آل و عملکرد کاملاً صحیح و بیعیب و نقص گوش انسان تدوین شدهاند، بنابراین اگر هر بخشی از سیستم شنوایی شما توسط عوامل مختلف نظیر نارساییهای مادرزادی، بروز آسیبهای ناشی از قرار گرفتن گوش در معرض صداهای بلند و … صدمه دیده باشد، محدوده اشاره شده ممکن است همچنان با کاهش بیشتری نیز همراه گشته باشد. مقدار 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز نمایانگر محدوده اصوات قابل تولید توسط هدفون و یا اسپیکر است، حال اگر دستگاه مربوطه صداهایی را ایجاد کند که در حالت کلی غیرقابل شنیدن توسط شما میباشند، تولید آنها دیگر چه سودی دارد؟
درج محدوده 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز بهطور کلی در مشخصات فنی اسپیکرها و هدفونهای گران قیمت صورت پذیرفته و محصولات رده میانی اغلب از آن بهره نمیبرند (زیرا رنج اصوات قابل تولید توسط آنها بسیار کمتر میباشد). البته نباید فراموش کرد که دستگاههای صوتی دربردارنده محدوده فوق اغلب از کیفیت ساخت بیشتری نیز برخوردار میباشند. در انتها ذکر این نکته ضروری است که توضیحات نوشته فعلی به هیچ عنوان ربطی به میزان بلندی صدا شده نداشته و مؤلفه فوق از طول موج و فرکانس کاملاً متمایز میباشد (میزان بلندی صدا توسط واحد دسیبل سنجیده میشود، برخلاف طول موج که مبتنی بر فرکانس است).
اگر تاکنون به بخش مشخصات فنی برخی از هدفون ها و اسپیکرهای گران قیمت و پر کیفیت دقت کرده باشید، حتماً با مقداری در محدوده 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز (20Hz-20KHz) نیز مواجه شدهاید، اما عدد فوق چیست و آیا دقت به آن در هنگام تهیه و خرید دستگاههای پخش امواج صوتی امری ضروری به شمار میرود؟پاسخ فرکانسی هدفون چیست
برای هر وسیلهای که از یک تراشه درایور استاندارد اسپیکر بهره میجوید، مقدار فوق نمایانگر محدوده ارتعاشات صوتی است که دستگاه مربوطه از قابلیت تولید آن برخوردار میباشد. مؤلفه فوق اغلب تحت برچسب “پاسخ فرکانسی” شناخته شده و در قالب واحد هرتز مورد سنجش قرار میگیرد (عبارت کیلو بیانگر هراز هرتز است)، بنابراین محدوده 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز برای هدفونها و اسپیکرها بسیار معمول و بهنوعی کامل محسوب میشود، اما چرا؟ زیرا مقدار مذکور برابر با محدوده شنوایی گوش انسان است.
جهت درک عمیقتر موضوع بهتر است تا ابتدا با مفهوم طول موج و قوانین فیزیکی نهان در پشت پرده امواج صوتی آشنایی بیشتری پیدا کنیم. همانطور که مستحضر هستید، صدا در قالب امواج حرکت میکند. میزان فاصله موجود در بین تاج (بلندترین قله) یک موج با موجی دیگر تحت عنوان طول موج یا Wavelength مورد شناخت قرار میگیرد. فاصله فوق در امواج دارای فرکانسهای بیشتر کمتر شده و دو موج به یکدیگر نزدیکتر میشوند، بنابراین مقدار طول موج کاهش پیدا میکند، در حالی که امواج دارای فرکانسهای کمتر از یکدیگر دورتر شده و لذا میزان فاصله یا به عبارتی دیگ طول دو موج با افزایش بیشتری همراه میشوند. لازم به ذکر نیست که هرتز در حالت کلی واحد مورد استفاده برای سنجش و اندازهگیری فرکانس به شمار میرود. یک هرتز نمایانگر یک دوره یا سیکل بر هر ثانیه میباشد، بنابراین موجی که دارای فرکانسی برابر با 20 هرتز است با سرعتی معادل 20 دوره بر هر ثانیه در حال حرکت یا نوسان میباشد.
بسیاری از دستگاههای هدفون و اسپیکر با استفاده از نوعی میدان مغناطیسی بهمنظور نوسان و به عقب و جلو راندن یک پرده دیافراگم به تبدیل سیگنالهای الکتریکی به اصوات صوتی مبادرت میورزند. ارتعاشات ایجادی ناشی از حرکت پرده دیافراگم در نهایت به تولید امواج صوتی منجر میگردند که توسط گوش انسان دریافت و سپس بهواسطه مغز تفسیر میشوند. همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، افزایش و یا کاهش فرکانس در حالت کلی به تغییر طول موج و تولید اصوات مختلف منتهی میگردد، بنابراین نحوه چگونگی تولید ارتعاشات مربوطه بر طول موج امواج صوتی تأثیر مستقیم گذاشته و منجر به تولید صداهای گوناگون میشود.
ارتعاشاتی که به تولید صدا در فرکانس 20 هرتز منتهی میشوند بسیار اندک بوده (همانند یک غرش و یا صدای بم) و از طول موج طویلی نیز برخوردار میباشند. پیشتر گفته شد که دستگاههای اسپیکر و هدفون بهمنظور تولید اصوات از یک درایور جهت حرکت پرده دیافراگم بهره میجویند، بنابراین برای تولید صدای بم اشاره شده، تراشه درایور 20 بار در هر ثانیه پرده دیافراگم بلندگوها را به عقب و جلو حرکت میدهد. بسیاری از فیلمهای سینمایی و موسیقیهای گوناگون در محدوده فرکانسی 80 هرتز تا 15 کیلو (هزار) هرتز مورد پخش قرار میگیرند. اصوات تولیدی در فرکانس 15 کیلوهرتز به دلیل طول موج بسیار کوتاه همانند یک جیغ بلند و قوی نمایان میکنند که علت آن به 15 هزار بار حرکت پرده دیافراگم توسط درایور مربوط میباشد. آلارم هشدار آشکارسازهای دود و همچنین جیغ برخی از خانمها نمونه دیگری از اصوات مبتنی بر فرکانس بالا به شمار میروند.
اکنون که با اصطلاح طول موج و قوانین فیزیکی موجود در پیرامون امواج صوتی آشنایی پیدا کردیم، به ابتدای مقاله بازگشته و سؤال مطرح شده را با یکدیگر بررسی میکنیم. آیا توجه به مقدار محدوده 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز در هنگام تهیه و خرید دستگاههای هدفون و اسپیکر از اهمیت برخوردار میباشد؟ در پاسخ باید گفت که برای بسیاری از افراد خیر.
همانطور که میدانید، محدوده شنوایی گوش انسان در فیمابین مقدار 20 هرتز تا 20 هزار هرتز قرار دارد. این بدان معنی است که اصوات دارای فرکانسهای کمتر از 20 هرتز و بیشتر از 20 هزار هرتز در حالت کلی قابل شنیدن توسط انسان نمیباشند (مقدار 20 کیلوهرتز برابر با آستانه درد بوده و در صورت افزایش فرکانس صوت به بیشتر از آن، گوش انسان با صدمه و خونریزی همراه میشود)، بنابراین تهیه و خرید هدفونهای مبتنی بر محدودههای خارج از بازه شنوایی گوش (بهعنوان مثال 16 هرتز تا 22 کیلوهرتز) تنها به افزایش هزینه تحمیلی بر جیب شما منتهی میگردد، زیرا برخی از اصوات تولیدی توسط پرده دیافراگم هدفون یا اسپیکر به هیچ عنوان قابل شنیدن نمیباشند؛ البته باید خاطر نشان کرد که در این بین اشخاصی نیز وجود دارند که از محدوده شنوایی بزرگتری برخوردار بوده و قادرند تا اصوات کمتر از 20 هرتز و بیشتر از 20 کیلوهرتز را نیز بشنوند، اما تعداد آنها بسیار اندک میباشد.
قدرت شنوایی گوش انسان، همانند سیستم بینایی وی با گذر زمان و افزایش عمر کاهش یافته و پیوسته رو به تحلیل میگذارد. بسیاری از کودکان و نوزادان قادرند تا تقریباً تمامی اصوات موجود در محدوده اشاره شده را بشنوند، اما این مهم مدت زمان بسیاری دوام نداشته و سیر نزولی خود را خواه یا ناخواه در پیش میگیرد. افراد 25 ساله و بیشتر با عنایت به افزایش عمر خود تنها میتوانند اصوات موجود در محدوده 20 هرتز تا 18 کیلوهرتز را شنیده و 2 کیلوهرتز ثانویه با دلیل تحلیل سیستم شنوایی آنها دیگر قابل دسترس نمیباشد (البته نه در تمامی افراد)؛ بنابراین تهیه و خرید دستگاههای هدفون یا اسپیکرهای مبتنی بر رنج 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز کاملاً کافی بوده و نیازی به پرداخت هزینه بیشتر جهت خرید محصولات دارای محدوده 16 هرتز تا 22 کیلوهرتز و یا حتی 4 هرتز تا 100 کیلوهرتز نیست.
توضیحات پاراگراف پیشین با فرض شرایط کاملاً ایده آل و عملکرد کاملاً صحیح و بیعیب و نقص گوش انسان تدوین شدهاند، بنابراین اگر هر بخشی از سیستم شنوایی شما توسط عوامل مختلف نظیر نارساییهای مادرزادی، بروز آسیبهای ناشی از قرار گرفتن گوش در معرض صداهای بلند و … صدمه دیده باشد، محدوده اشاره شده ممکن است همچنان با کاهش بیشتری نیز همراه گشته باشد. مقدار 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز نمایانگر محدوده اصوات قابل تولید توسط هدفون و یا اسپیکر است، حال اگر دستگاه مربوطه صداهایی را ایجاد کند که در حالت کلی غیرقابل شنیدن توسط شما میباشند، تولید آنها دیگر چه سودی دارد؟
درج محدوده 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز بهطور کلی در مشخصات فنی اسپیکرها و هدفونهای گران قیمت صورت پذیرفته و محصولات رده میانی اغلب از آن بهره نمیبرند (زیرا رنج اصوات قابل تولید توسط آنها بسیار کمتر میباشد). البته نباید فراموش کرد که دستگاههای صوتی دربردارنده محدوده فوق اغلب از کیفیت ساخت بیشتری نیز برخوردار میباشند. در انتها ذکر این نکته ضروری است که توضیحات نوشته فعلی به هیچ عنوان ربطی به میزان بلندی صدا شده نداشته و مؤلفه فوق از طول موج و فرکانس کاملاً متمایز میباشد (میزان بلندی صدا توسط واحد دسیبل سنجیده میشود، برخلاف طول موج که مبتنی بر فرکانس است).
22 سال سن، ساکن مشهد، کارشناس مهندسی پزشکی.
محمدجواد رشته خود را از روی علاقه انتخاب نموده و به تعمیرات، نگهداری، آنالیز و بررسی تجهیزات پزشکی علاقه مند است. وی سه سال است که به نگارش اخبار و مقالات در حوزه فناوری اطلاعات میپردازد. با توجه به اطلاعات بالا در زمینههای سختافزار و نرمافزار، مقالات کاربردی وی گره از مشکلات کاربران بسیاری گشوده است. محمدجواد به رنگ قرمز رادئونی علاقه مند است.
محمد جواد قلی پور سلام
داداش یه خورده تحقیق درست درمون بکن با اطلاعات غلط دادن داری مقاله سیاه نویسی میکنی و به دیگران اطلاعات کاملا اشتباه میدی برات بد میشه (اگر به کارما معتقدی)
با سلام و درود خدمت شما آقا بهنام
شما هم اگر به دنیای آخرت معتقدی حتماً می دونی که تهمت زدن به بقیه و متهم کردن اونها جزو حقالناس حساب میشه و حقالناس هم به هیچ عنوان بخشیده نمیشه درسته؟
میشه قسمتهای اشتباه مقاله رو لطف کنید مشخص کنید و با اطلاعات درست خودتون اونها رو تصحیح کنید (با دلیل)؟
چرا نمیشه عزیزم
1- اینکه شما نوشتی:
تهیه و خرید دستگاههای هدفون یا اسپیکرهای مبتنی بر رنج 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز کاملاً کافی بوده و نیازی به پرداخت هزینه بیشتر جهت خرید محصولات دارای محدوده 16 هرتز تا 22 کیلوهرتز و یا حتی 4 هرتز تا 100 کیلوهرتز نیست.
این مطلب مشکلش اینجاست که محدوده 20 تا 20.000 هرتز محدوده عمومی و پیشفرض هستش توی خوده این رنج هم محصولات با کیفیت کاملا متفاوتی عرضه میشه و هیچوقت ملاک نرمال یا بد یا خوب بودن و یا کافی بودن نیست در ضمن استفاده های حرفه ای نیاز به محدوده های دیگه ای غیر از این محدوده معمولی داره
2- فرمودید که: افراد 25 ساله و بیشتر با عنایت به افزایش عمر خود تنها میتوانند اصوات موجود در محدوده 20 هرتز تا 18 کیلوهرتز را شنیده و 2 کیلوهرتز ثانویه با دلیل تحلیل سیستم شنوایی آنها دیگر قابل دسترس نمیباشد (البته نه در تمامی افراد)
این مطلب هم از لحاظ پزشکی اثبات نشده و بسیاری از افراد تمام این محدوده رو میشنوند فقط حس نمیکنند یعنی در شندیدن یک موسیقی مثلا فرکانس 22 کیلوهرتز اگر وجود داشته باشد و سیستم صوتی و هدفون ها یا اسپسکر ها اگر بتوانند پخش کنند اثر خود را بر روی سیستم شنوایی و اعصاب و ذهن شخص میگزارند و در ضمن خیلی مهمتر اینه که محدوده فرکانس های بالاتر ازحدود 13 کیلوهرتز اثر کاملا مخربی روی شنوایی میزاره و اعصاب و محدوده شنوایی هر فردی رو تخریب میکنه در طولانی مدت این تخریب بدتر هم میشه تا جایی که فرد عملا کم شنوایی میگیره.
3- ((قدرت شنوایی گوش انسان، همانند سیستم بینایی وی با گذر زمان و افزایش عمر کاهش یافته و پیوسته رو به تحلیل میگذارد.))
این مورد هم وجهه علمی و به اثبات رسیده نداره در بسیاری از افراد با افزایش طول عمر حساسیت شنوایی بالاتر رفته و گوش فرد به فرکانسهای بالاتر یا پایینتر یا هردو بیشتر میشه عموما افراد مسن صداهایی را میشنوند که بقیه نمیشنوند.
4- (( (مقدار 20 کیلوهرتز برابر با آستانه درد بوده و در صورت افزایش فرکانس صوت به بیشتر از آن، گوش انسان با صدمه و خونریزی همراه میشود)، بنابراین تهیه و خرید هدفونهای مبتنی بر محدودههای خارج از بازه شنوایی گوش (بهعنوان مثال 16 هرتز تا 22 کیلوهرتز) تنها به افزایش هزینه تحمیلی بر جیب شما منتهی میگردد، زیرا برخی از اصوات تولیدی توسط پرده دیافراگم هدفون یا اسپیکر به هیچ عنوان قابل شنیدن نمیباشند))
کلا اینو درست گفتید اما قسمتی که گفتی (به عنوان مثال 16 هرتز) اشتباهه باید اینو حتما و حتما بگم شما بدونید بقیه هم بدونن که مقدار فرکانسهای زیر 20 هرتز یا همان فرکانسهای فرو صوت اصاصا به شنوایی انسان کمک میکنه و با گوش کردن به آهنگ هایی که میزان فرکانس مثلا 6 یا 8 هرتز داره مغز انسان این فرکانس رو برای ما آشکار نمیکنه اما به شدت تاثیر مفید روی شنوایی و سیستم عصبی و اعصاب شنوایی میزاره آزمایش های زیادی هم برای اثبات این مطلب وجود داره به شخصه هم از این امر استفاده کردم هم کلی تو دانشگاهمون تو ساوه و کرج تست های جدید و تست های انجام شده توسط محققین دیگه رو انجام دادم و ونتایجش موجوده تمایل داشتید میدم خدمتتون. با کمال میل
(این مطلب هم خالی از لطف نیست که بگم شنیدن فرکانس های زیر 8 هرتز باعث ورود به حالت آلفا و یا افزایش این فرکانس در مغز انسان میشه و همین موضوع به صورت نامحسوس باعث ایجاد حس لذت و خوشحالی و تمرکز بالا میشه)
البته باز هم اضافه کنم که فرکانس های بالا به شدت مضر هستند ولی فرکانس های پایینتر بسیار مفید و کاربردی هستند
نمونه ای هم بگم در این مورد داشتن هدفون هایی با فرکانس 23.000 تا 50.000 به شدت روی شنوایی اثر منفی و غیر قابل بازگشت دارن ولی هدفونی با شروع فرکانس پاسخ گویی از 2 یا 5 یا 6 هرتز بسیار هدفون مفید با ارزش و کاربردیه و برای همه مفیده داشتن چنین هدفونی البته همه باید بدونن وقتی موسیقی رو گوش میکنید باید با تنظیم اکولایزر به صورتی که محدوده فرکانس های بالا رو بسته یا محدود کنند و میزان باس یا همون فرکانس های پایین رو کمی تقویت کنن و موسیقس رو گوش بدید که محدوده زیر 20 هرتز رو داشته باشه در این صورت شنوایی شما بعد از مدتی بسار بهتر شده و حتی اگر مشکل کمی هم خدای نکرده داشته باشید به مرور بهبود پیدا میکنه شخصا تجربه کردم و مدارک دارم در این زمینه لازم دونستید ارایه میکنم
این بیشترین ایرادات وارده بود
5- ((پیشتر گفته شد که دستگاههای اسپیکر و هدفون بهمنظور تولید اصوات))
این مورد از لحاظ تخصصی که بلندگو یا هدفون صدا تولید میکنن کاملا اشتباهه این دو وسیله الکترونیکی تبدیل کننده فرکانس های الکترونیکی به فرکانس های صوتی هستند منبع این صدا آهنگ یا اون فایل صوتی است نه بلند گو یا هدفون این دو مبدل هستند نه تولید کننده (signal or frequency generator) البته بالاتر توضیح دادید که مبدل هستند ولی دوبار نوشتید که تولید میکنند.
6- (((مقدار 20 کیلوهرتز برابر با آستانه درد بوده و در صورت افزایش فرکانس صوت به بیشتر از آن، گوش انسان با صدمه و خونریزی همراه میشود))
این حرف کاملا درسته البته باید به این مورد هم اشاره کنید که با افزایش دامنه یا محدوده شدت صوت (ولوم دادن) این تخریب و آسیب بیشتر هم میشود ولی در کل برای انسان هر فرکانسی از یه حد خاصی قویتر پخش بشه آسیب حتمیه اما محدوده فرکانس های بالا شدت آسیبش بسیار بسیار بیشتره و هرچه فرکانس پایینتر میاد آسیب کمتر و کمتر میشه ولی در کل هیپ فرکانسی رو نباید با صدای بلند گوش کرد ولی فرکانس زیر محدوده 20هرتز با صدای مناسب در موسیقی مناسب اثر مثبت داره با اینکه شنیده نمیشه ولی مغز ازش استفاده میکنه.
با سلام مجدد
مچکرم دوست عزیز که اطلاعات خوبتون رو با ما و بقیه هم به اشتراک گذاشتید.
هدف بنده از نوشتن این مقاله دادن یک سری اطلاعات کلی به خواننده بود که در هنگام خرید یک اسپیکر یا هدفون فاکتورهای مهمتری رو مدنظرش قرار بده نه صرفا محدوده فرکانسی، اگر بنا به اشاره به تک به تک موارد با جزئیات کامل بود دسته بندی مقاله باید به آکادمیک تغییر میکرد و توضیحات هم 10 برابر. مواردی که شما فرمودید برای گوش دادن به موسیقی یا بازیهای رایانهای آنچنان اهمیت ندارن، چون در هنگام تولید به هیچ عنوان اهمیتی به موارد تاثیرگذار امواج فروصوت یا فراصوت روی ذهن و سیستم شنوایی انسان نشده و صرفاً فقط به تولید محصول خودشون میاندیشند، مگر در موارد نادر که محتوایی فقط به نیت اهداف درمانی مورد تولید قرار میگیره که در اون صورت مطمئناً هدفون یا اسپیکر ویژهای هم باید مورد استفاده قرار بگیره، نه یک محصول معمولی که برای استفاده عمومی خریداری شده.
محدوده عمومی شنوایی گوش برای بسیاری از انسان همون 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز هست. بنده هم واقف هستم به اینکه فرکانسهای بالاتر یا پایینتر مستقیماً روی ذهن و شنوایی تاثیرگذار بوده و بعضاً اثرات مخربی هم داره و ممکنه باندهای فرکانسی مغزی رو تحت تاثیر قرار بده، اما این موارد بیشتر جنبههای درمانی داشته و میشه گفت طیف وسیعی از هدفونهای موجود در بازار اصلا از این دسته فرکانسها پشتیبانی نمی کنن که شخص با استفاده از اونها بخواد آسیب ببینه، پس اشاره به اونها در یک مقاله عمومی که فقط باعث افزایش توضیحات و ترسوندن خواننده میشه لزومی آنچنانی نداره. مطمئناً استفاده از اسپیکرها یا هدفونهای معمولی یا رده گیمینگ برای اهداف حرفهای یا پزشکی منطقی نبوده و باید تجهیزات مخصوص به کار گرفته شوند، مثل سابووفر، توییتر، اسپیکر و … که هر کدوم از نقاط قوتی در پخش یک سری فرکانسهای بهخصوص برخوردار هستند.
با تشکر
در ضمن آقای عزیز من به دنیای آخرت هیچ اعتقادی ندارم خوشبختانه
اینکه به کارما اعتقاد دارم هیچ ربطی به دنیای آخرت نداره
از دید من آخرت دروغه ولی حساب و کتاب تو همین دنیاست (ولی نظر شما محترمه) خواستم توضیح بدم تا بقیه فکر نکنه این دوتا یکی هستند حداقل از دید من که کلی فرق دارن
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
دیدگاه
نام *
ایمیل *
+
7
=
12
.hide-if-no-js {
display: none !important;
}
مجموعه سخت افزار ایران نخستین مرجع معتبر و رسمی فعال در زمینه سخت افزار کامپیوتر و محصولات بخش IT با سابقه ای نسبتا زیاد در راهنمایی کاربران عزیز ایرانی در سال 1382 هجری شمسی پایه گذاری شد …
تمامی حقوق برای سخت افزار محفوظ است.
با IT-Planet دنیای آیتی را بهتر بشناسید
آموزش
سیارهآیتی
آیا تاکنون با عبارت 20Hz-20KHz روی جعبهی هدفون یا اسپیکر روبرو شدهاید؟ یکی از مشخصات هدفون یا به طور کلی سیستمهای پخش صدا، قابلیت پخش صداهایی با فرکانس بسیار کم یا زیاد است. به عنوان مثال ممکن است روی جعبهی محصول یا در صفحهی مشخصات، عبارت 20Hz-20KHz درج شود که به معنی قدرت پخش صداهایی با فرکانس ۲۰ هرتز الی ۲۰ هزار هرتز است.
در این مقاله به بررسی مفهوم هرتز در سیستمهای پخش صدا مثل بلندگو، سینمای خانگی، هدفون و هدست و ایرفون یا اسپیکر میپردازیم. با ما باشید.پاسخ فرکانسی هدفون چیست
در هر سیستم پخش صدا که معمولی و برای شنوایی توسط انسان طراحی شده باشد، محدودهی فرکانسهایی که قابلیت ایجاد و پخش شدن دارد، از چند ده هرتز شروع میشود و به عددی در حدود ۲۰ کیلوهرتز میرسد. به عنوان مثال ممکن است یک سیستم صوتی مرغوب بتواند صداهایی با فرکانس ۱۶ هرتز الی ۲۶ کیلوهرتز را پخش کند.
توجه کنید که ۲۰ کیلوهرتز معادل ۲۰ هزار هرتز است و کیلو مفهومی جز ۱۰۰۰ واحد ندارد. حال آنکه ممکن است در مورد وزن و توان و ولتاژ از واحد کیلوگرم و کیلووات و کیلوولت استفاده شود.
اما منظور از ۱ هرتز چیست؟
هر هرتز به معنی ۱ نوسان در ثانیه است. Hertz نام دانشمندی است که مفهوم فرکانس را مطرح کرده و از این رو برای بیان تعداد نوسان در ثانیه، از هرتز استفاده میشود.
در مورد صدا، ۱ هرتز به معنی یک بار جلو و عقب رفتن دیافراگم بلندگو است و طبعاً ۲۰ کیلوهرتز به معنی ۲۰ هزار بار جلو و عقب رفتن دیافراگم است که البته چیزی نیست که حس لامسهی انگشتان دست، آن را به راحتی تشخیص دهد.
برای اطلاعات بیشتر در مورد انواع بلندگو که صداهای بم یا زیر را پخش میکنند و به خصوص آشنایی با Woofer یا ساب، به مقالهای دیگر از بخش دانشنامهی سیارهی آیتی توجه فرمایید:
ممکن است در یک سیستم پخش صدا، برخی بلندگوها فقط صداهای بم با فرکانس ۴ الی ۱۰۰ هرتز را پخش کنند اما در صفحهی مشخصات کلی سیستم، پاسخ فرکانسی یا همان محدودهی پخش صدا، ۴ هرتز الی ۲۶ کیلوهرتز عنوان شود.
اغلب وسایل پخش موسیقی و لوازم صوتی، عملاً صداهایی در محدودهی ۸۰ هرتز الی ۱۵۰۰۰ هرتز را دریافت یا پخش میکنند. صداهایی با فرکانس کمتر یا بیشتر از این محدوده، از نظر قدرت، ضعیفتر پخش میشود و حتی در مورد برخی محصولات، برخلاف ادعای سازنده، قدرت پخش صدا عملاً در حد صفر دسیبل است!
اما آیا این ادعای کذب یک نقطه ضعف بزرگ و بسیار مهم است؟
توجه کنید که شنوایی انسان به گونهای است که صداهایی در محدودهی ۱ کیلوهرتز الی ۳ کیلوهرتز را بهتر از صداهایی بمتر یا زیرتر میشنود. به عبارت دیگر این صداها را حتی اگر قدرت کمی داشته باشند هم به خوبی میشنود اما در مورد صداهای بسیار نازک که فرکانس بیشتر از ۱۸ کیلوهرتز است، شنوایی انسان بسیار ضعیف عمل میکند و شاید اغلب افراد متوجه پخش شدن صدا نشوند! در مورد صداهای بم با فرکانس کمتر از ۱۶ هرتز هم همینطور است.
بنابراین میتوان گفت که اگر هدفون یا اسپیکری، بتواند صداهایی با فرکانس بین ۴۰ تا ۱۵ کیلوهرتز را به خوبی پخش کند، اغلب کاربران را راضی میکند. لذا تفاوت خاصی بین هدفونی که پاسخ فرکانسی یا Frequency Response آن، 16-22000Hz است با هدستی که محدودهی ۲۰ هرتز الی ۲۰ کیلوهرتز را پوشش میدهد، وجود ندارد اما معمولاً هدفونهای مرغوبتر، پاسخ فرکانسی گستردهتری دارند.
بنابراین حین خرید محصول، علاوه بر توجه به پاسخ فرکانسی، بهتر است به نقد و بررسیهای تخصصی و نظر مشتریانی که آن هدفون یا سیستم صوتی را خریداری کردهاند، توجه کنید. نمیتوان صرفاً با توجه به اعتبار یک برند، اعداد روی بستهبندی محصول یا نقد و بررسیهای یک شخص یا وبسایت خاص، تصمیمگیری کرد.
سیارهی آیتی
مهندسی مکانیک، عاشق موسیقی، انیمه و فیلم هنری، نقاشی و خطاطی و همینطور بازیهای نقشآفرینی جذاب. علاقهمند به دنیای تکنولوژی و به ویژه کامپیوتر، موبایل و تبلت.
هدفونهای وایرلس یا بیسیم انواع مختلفی دارند. برخی دارای میکروفون هستند که به آنها هدست یا هندزفری گفته میشود. برخی مبتنی بر بلوتوث طراحی شدهاند و قابلیت اتصال به محصولاتی با سیستم عامل اندروید و حتی لپتاپهای ویندوزی و غیره را دارند و برخی دیگر دارای دانگل USB خاصی برای برقراری ارتباط بیسیم هستند. ابعاد و اندازهی هدستها و هنزفریهای بلوتوثی نیز متنوع است. برخی از نوع Earbud هستند و داخل گوش پنهان میشوند و برخی دیگر روی سر قرار میگیرند و بزرگ هستند. عمر باتری این محصولات بسیار متفاوت است.
در سیستم عامل ویندوز اگر چند کارت صدا داشته باشیم، ویندوز در هر لحظه صدا را به یکی از این وسایل هدایت میکند. اما میتوان با نصب کردن برخی نرمافزارهای جانبی کاری کرد که صدای یک نرمافزار از یک خروجی پخش شود و صدای نرمافزار دیگر از یک خروجی متفاوت. به عنوان مثال صدای موسیقی از اسپیکر پخش شود و صدای فیلمی که تماشا میکنیم از هدست USB که خود دارای کارت صدای مجزا است.
یک روش سادهی تست کردن میکروفون، خرابی میکروفون و بررسی بلندی صدای میکروفون در ویندوز ۱۰ این است که صدای میکروفون را از طریق اسپیکر یا هدفون بشنوید. شنیدن صدایی که میکروفون دریافت میکند از طریق اسپیکر، کاربردهای دیگری نیز دارد. به عنوان مثال در مراسم و جشنها میتوانید برای اجرای زندهی موسیقی و خوانندگی از این روش استفاده کنید.
یکی از انواع میکروفونهای حرفهای، میکروفون XLR است. این نوع میکروفون در استدیوها و ایستگاههای رادیو و همینطور اجرای زنده به کار میرود و کابل خاصی دارد که برای انتقال بهتر سیگنال صدا و ایزوله کردن و جلوگیری از اضافه شدن نویزها، عالی است. برای استفاده از این میکروفونها، علاوه بر خود میکروفون، به میکسر یا مبدل خاصی نیاز است که توان مورد نیاز را تأمین کند و تبدیل لازم را انجام دهد.
برای نوشتن کد از
CODE
استفاده کنید.به عبارت دیگر قبل و بعد از کد
و
تایپ کنید.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
document.getElementById(“comment”).setAttribute( “id”, “af3e7fe8eba372700d1aa3bcd22f2de0” );document.getElementById(“ac8fea9f75”).setAttribute( “id”, “comment” );
نام:
ایمیل:
برای دنبال کردن نظرات و پاسخها، پایین صفحات سایت یا صفحهی ۲۰۰ دیدگاه آخر را دنبال بفرمایید.
بازنشر مطالب در رسانهها تنها با ذکر نویسنده و نام منبع:
it-planet.irمجاز است.
آیتمی یافت نشد!
آیا قصد خرید یک هدست را دارید و می خواهید بدانید که فاکتور فرکانس پاسخ دهی (Frequency Response) چه تاثیری در انتخاب شما دارد؟ نکته ی مهمی که این جا مطرح می شود سلیقه است، و مهم است بدانید که از هدست دقیقا چه می خواهید و چه استفاده ای قرار است از آن ببرید.
فرکانس پاسخ دهی
آیا تا بحال صدای سوتِ مخصوص سگ ها را شنیده اید؟ منظور همان سوت هایی است که آدم ها برای صدا کردن سگ های خانگی شان از آن استفاده می کنند. خب قطعا نشنیده اید! چرا که این سوت ها در فرکانسی خارج از بازه ی قابل شنیدن توسط گوش انسان ساخته شده اند. ما انسان ها طوری خلق شده ایم که تنها بتوانیم صداهایی با فرکانس بین 20 تا 20 هزار هرتز را بشنویم. در نتیجه هدفون ها هم باید در همین بازه کار کنند تا برای ما قابل استفاده باشند.پاسخ فرکانسی هدفون چیست
اگر نگاهی به اطلاعات هدفون های مختلف بیندازید، ممکن است با نمونه هایی مواجه شوید که مدعی هستند بازه ای بزرگتر از این را پشتیبانی می کنند! مثلا از فرکانس های بسیار پایین (5 هرتز و کمتر) تا فرکانس های بسیار بالا (35 هزار یا بیشتر). اما سوال این جاست: با توجه به این که گوش انسان اصلا قادر به شنیدن چنین فرکانس هایی نیست، کار کردن هدفون روی این فرکانس ها اصلا اهمیتی دارد؟
با ما همراه باشید تا با هم به پاسخ این سوال برسیم.
فرکانس پاسخ دهی در هدست ها چه معنایی دارد؟
چگونگی پاسخ دهیِ یک هدست نسبت به صداها در رینج های مختلف را بازه فرکانس پاسخ دهیِ آن می گویند. این فاکتور در واقع عیار و توانِ هدفون را برای بازتولید تمام فرکانس ها به میزان برابر و یک دست نشان می دهد. (ابزار استریو اکولایزر که احتمالا در برنامه های پخش موسیقی به چشمتان خورده نیز برای همین امر است)
گستره ی فرکانس پاسخ دهی
در بازه ی استاندارد شنوایی انسان، فرکانس 20 هرتز بیانگر بیس (base) و فرکانس 20 هزار هرتز بیانگر ترِبِل (treble) است. صداهای میانی (یا اصطلاحا رینج های میانی) همه جایی بین این دو قرار می گیرند. صداهایی با فرکانس زیر 20 هرتز یا بالای 20 هزار هرتز توسط گوشِ ما شنیده نمی شوند، اما قطعا می توانند در کنار صداهای دیگر به نوعی “حس شوند”. تاثیری که در نهایت کیفیت صدای هدفون را دستخوش تغییر می کند.
اهمیت فرکانس پاسخ دهی
آدم ها سلایق مختلفی در مورد موسیقی دارند. منظور صرفا ژانر یا سبک های موسیقی نیست! حتی ممکن است دو نفر به یک موسیقی یکسان گوش کنند و هر کدام از بخش های متفاوتی از آن تاثیر بیشتری بگیرند. مثلا شما می توانید بیشتر با بیس صدا ارتباط برقرار کنید و دیگری صداهای قوی در رینج های بالاتر را ترجیح دهد.
عده ای که طرفدار صدای خالص هستند، اصوات خنثی، طبیعی و با فرکانس کاملا تخت و یکنواخت را ترجیح می دهند. بدین معنا که شدت صدا افت و خیزی نداشته و روی فرکانس های بخصوصی تاکید نمی کنند. در این حالت می توانید موسیقی را دقیقا همان طور که پخش و ضبط شده بشنوید، بدون هیچ تغییری هنگام بازتولیدِ صدا.
دو هدفون یا اسپیکر متفاوت می توانند فرکانس پاسخ دهی یکسانی داشته باشند، اما در عمل صدای کاملا متفاوتی بدهند. علت این امر می تواند در یک بخش بخصوص از سخت افزار دستگاه باشد، یا حتی قسمتی از تنظیمات نرم افزار. این تفاوت ها باعث می شود که هدفون نسبت به یک رینج خاص از فرکانس حساسیت بیشتری داشته باشد و آن را نسبت به گستره های پایین تر و بالاتر برجسته کند. تنظیم اکولایزر به صورت دستی می تواند در این موارد کمک کننده باشد.
فرکانس صدا واقعا اهمیت دارد!
چند بار پیش آمده که سگ خانگی شما نیمه شب ناگهان بیدار شود و سر و صدا راه بیاندازد؟ آن هم وقتی که به نظر می رسید همه چیز آرام است. قطعا سگ ها صداهایی را می شنوند که برای ما انسان ها قابل درک نیست. فرکانس های خارج از شنوایی انسان اما می توانند به صورت غیر مستقیم روی حسی که از صدا درک می کنید تاثیر بگذارند.
‘ + response.response.data.comment + ‘
این محصول در حال حاضر در دسترس نیست. لطفا ایمیل و مشخصات خود را کامل کنید تا در صورت موجود شدن کالا سریعا شما را مطلع سازیم.
همراه با پیشرفتهای وسیع صنایع دیجیتال در دهههای اخیر، تجهیزات صوتی نیز دستخوش بهبود وسیع گشته اند. هماکنون طیف گستردهای از ابزارهای پخش موسیقی در بازار دیجیتال عرضه میشوند که امکان گوش فرادادن به موسیقی را در مکانهای مختلف برای شنوندگان فراهم میآورند. از سوی دیگر تهیه و عرضهکنندگان ترکهای موسیقی نیز، آهنگها را با بیتریتهای بالاتری که صدا را به مراتب شفافتر از گذشته اجرا میکند، عرضه میدارند.
امروزه پلیرهای موسیقی و تلفنهای همراه نه تنها ابزارهای مناسبی برای پخش موسیقی محسوب میشوند، بلکه در رقابت با یکدیگر، با بهرهمندی از متخصصان شرکتهای صوتی خوش نام که در ارائه تجهیزات صوتی باکیفیت شهرت دارند، به تجهیز ابزارهای خود به پردازشگرهای صوتی ای پرداخته اند که موسیقی را با کیفیت هرچه بیشتری برای علاقهمندان ، اجرا می نماید.
اما در این میان، هدفون ها به عنوان ابزار عمده ی گوش دادن به موسیقی، چنان تنوعی در بازار یافته اند که شنوندگان وسواسی موسیقی که جویای صدایی متمایز اند را دچار سردرگمی در انتخاب می نماید. طیف وسیعی از اطلاعات در خصوص تواناییهای صوتی هدفونها در پشت جعبههای آنها درجشده که ممکن است خریداران از آنها بیاطلاع باشند. اطلاعات مندرج در این متن میتواند در انتخاب هدفون مناسب با سلیقه موسیقیایی افراد، کمک مؤثری محسوب شود.
مشخصات مکانیکی ساخت یک هدفون اعم از ویژگیهای و متریال دیافراگم، سیمپیچ، جنس مگنت، کابلها و پوشش رسانای روی فیش و… همه و همه در خدمت تواناسازی اجرا و شدت فرکانسها قرار میگیرند اما این محدوده و توانایی فرکانسی که در پشت جعبه هدفونها گاها به صورت یک نمودار مدرج نمایش داده میشود چیست و به چه اندازه مهم است؟
می دانیم که محدوده شنوایی انسان در گستره فرکانسی 20 هرتز (واحد نوسان فیزیکی) در محدوده بم و حدود 20 هزار هرتز در حد صدای زیر است. بدین معنی که ما قادر به شنیدن صداهایی بمتر از 20 هرتز و زیرتر از 20 هزار هرتز نبوده و آنچه میشنویم، فرکانسهایی در این محدوده است و بهتدریج و با مسنتر شدن، این محدوده کاهش مییابد.پاسخ فرکانسی هدفون چیست
در اینجا اما این سؤال مطرح میشود که وقتی گسترهی شنوایی ما تنها 20 تا 20000 هرتز را پوشش میدهد، چرا هدفونهایی در بازار وجود دارند که گسترهی صوتی بیشتری را پوشش میدهد؟ چرا باید هزینه بیشتری برای هدفونی پرداخت که صدایی را تولید میکند که ما توانایی شنیدن آن ها را نداریم؟
پاسخ به این سؤال ریشه در سه دلیل متفاوت دارد که تجمیع این سه عامل در کیفیت شنیداری موسیقیایی ما سهیم اند:
اول: در خود موسیقی
دوم: ساختار شنوایی ما
سوم: در ابزارهای پخش موسیقی (در اینجا هدفونها)
اول: از نگاه فیزیکِ صوت، در دنیای موسیقی و سازها، همهی صدایی که شنونده میشنود، همه صدایی نیست که در یک آهنگ موجود است. به عبارت دیگر موسیقی شنیدن تنها به شنیدن صداهایی که برای ما قابل شنیدن است، خلاصه نمیشود. به عنوان مثال، فشار دادن تنها یک کلاویه پیانو، 18 فرکانس را در محدوده رزونانسی (بازتابی) خود ایجاد میکند که باعث لرزش سیمهای همبسامد در محفظه صوتی پیانو شده و درنتیجه 18نت دیگر و به ترتیب با شدت کمتری از نت اصلی، نواخته خواهدشد. اما از این 18 نت، تنها 3 تا 5 نت موسیقیایی برای گوشهای متخصصان موسیقی و ما بهطور ناخودآگاه قابلشنیدن و تشخیص است. اما چه نتهای قابل تشخیص باشند و چه غیر از آن، در فضا پراکندهشده و بخشی از لحظه موسیقی ما را فرا خواهند گرفت. این اتفاق شامل تمام سازها میشود. پس میتوان گفت در واقعیت صدایی که از سازها بیرون میآید دارای بخشهای قابل شنیداری و غیرقابل شنیداری است. حذف بخش غیرقابل شنیداری از صوت یک ساز، صدایی را تولید میکند که مشابه اصواتی است که سازهای الکترونیکی تولید میکنند و این، وجه تمایز بین صدای ساز آکوستیک و الکترونیک است. به همین دلیل است که هیچگاه قطعه نواخته شده با پیانوی الکتریک نمیتواند همانند پیانوی آکوستیک، واقعی و دلنشین باشد.
دوم: گوش ما تنها ابزار شنوایی ما در درک و لذت از موسیقی نیست و درواقع ما بخشی از صوت را با جذب فرکانسهای موسیقی در بدن و بهویژه در سر و جمجمه، دریافت میکنیم. حضور در کنار یک نوازنده در حال نواختن ساز با شنیدن صدای همان ملودی از طریق هدفون، برای ما دو تجربههای کاملاً متفاوت از همان ملودی یگانه را دارند. دلیل این امر میتواند در نحوهی دریافت صوتی ما باشد. تمام صدایی که ما از یک ساز میشنویم، تمام صدایی نیست که تنها با شنوایی گوش تجربه و حس مینماییم! بخشی از صوت موسیقی به هدف به لرزه درآوردن پوست صورت و دستان و بدنمان هزینه میشود تا تجربهای واقعی از موسیقی را به دست آوریم. درواقع گیرندههای حسی سرتاسر پوست بدنمان، به شنیدن موسیقی ما کمک خواهند کرد تا آنجا که صدایی مهیب یک انفجار یا ضربه صوتی را، با بدنمان نیز احساس خواهیم کرد.
سوم: بازهای که هدفون میتواند فرکانس ها را تولید کند، بازه یا گستره پاسخ فرکانسی صدایی هدفون نامیده میشود. این بازه در هدفونهای معمولی 20 تا 20 کیلوهرتز است و با دیاگرامهای شبیه شکل زیر در پشت جعبه هدفون نمایش داده میشود.
در این دیاگرام ستون عمودی شدت صوت برحسب دسیبل و ستون افقی گستره پاسخ فرکانسی یک مدل هدفون را نمایش میدهد. واضح است که هدفون فوق، علیرغم اینکه 20 تا 20 کیلوهرتز را پوشش میدهد اما، تنها محدوده فرکانسی 50 هرتز تا حدود 10 کیلوهرتز را میتواند خوب پاسخ دهد. این بدین معنی است که در محدوده صدای بم 20 تا 50 هرتز و محدوده زیر 10 تا 20 کیلوهرتز، توانایی پاسخدهی نسبتاً ضعیفی را داراست.
دیاگرام بعدی محدودههای توانایی پاسخگویی فرکانسی را نمایش میدهد و نشان میدهد که هر محدوده چه سطحی از توقعات صوتی ما را پوشش میدهد.
با مشاهده دیاگرام هدفونهایی که محدودههای پاسخ فرکانسی وسیعتری در دامنه بم و زیر دارند (بهعنوانمثال 10 هرتز تا 28 کیلوهرتز یا 4 هرتز تا 120 کیلوهرتز) میتوان شاهد بود که این هدفونها، نهتنها بهخوبی از پس پاسخگویی به فرکانسهای محدوده شنوایی برمیآیند، بلکه دامنه وسیعتری که در حیطه شنوایی نبوده ولی در کیفیت شنیداری موسیقیایی مؤثر است را نیز، پوشش میدهد.
پس می توان چنین نتیجه گیری نمود که برای کسب لذت کامل و واقعی از یک ترک موسیقی با کیفیت می بایست هدفونی انتخاب نمود که حداقل پوشش کاملی بر گستره ی شنوایی گوش انسان داشته باشد. در این مسیر هدفون های دو یا چند درایور با امکان تولید فرکانس های پایین و بالا به صورت مجزا، بازه ی شنوایی گوش انسان را به خوبی پشتیبانی می نمایند. همچنین هدفون های Hi-Res نیز با الزام تولید فرکانس ها تا 40 کیلوهرتز، صدایی با کیفیت تولید نموده و حس واقعی تری از موسیقی را به ما القاء می نمایند.
در سخن پایانی چنین میتوان نتیجه گرفت که مشخصات فنی هدفونها که بر قیمت آنها تأثیر مستقیم میگذارد، بهواسطه دلایل ذکرشده، از اهمیت خاص برخوردار است و علاقهمندان صدا میتوانند با آگاهی از این مشخصات، دقت نظر بیشتری را در انتخاب خود برای دستیابی به کیفیت صدای مطلوب داشته باشند.
لازم به توضیح است که این مقاله به قلم یکی از مشتریان عزیزمان جناب آقای مهندس سید حسین اکبری و اختصاصا برای وب سایت ما نگارش شده است. لذا بدین وسیله مراتب تشکر و قدردانی خود را از ایشان اعلام می داریم.
%PDF-1.5
%
1 0 obj
>>>
endobj
2 0 obj
>
endobj
3 0 obj
>/ExtGState>/Font>/ProcSet[/PDF/Text/ImageB/ImageC/ImageI] >>/MediaBox[ 0 0 595.32 841.92] /Contents 4 0 R/Group>/Tabs/S/StructParents 0>>
endobj
4 0 obj
>
stream
x[Yo~Џ
خوش آمدید، وارد اکانت خود شوید
بازیابی رمز عبور
رمز عبور برای شما ایمیل خواهد شد
آی تی رسان – مقالات روز تکنولوژی، موبایل، لپ تاپ و کامپیوتر
اگر به اسپیکرها یا هدفونهای ردهبالا نگاه کرده باشید شاید متوجه چیزی مثل “20Hz-20KHz” بر روی برچسب مشخصات آنها شدهاید.پاسخ فرکانسی هدفون چیست
برای هر دستگاهی که از یک درایو اسپیکر استاندارد استفاده میکند، رنج هرتز-کیلوهرتز، محدوده ارتعاشات صوتی است که اسپیکر میتواند آن را تولید کند. به این مشخصه معمولا «پاسخ فرکانسی» میگویند و برحسب هرتز بیان میشود. برای مثال، پاسخ فرکانسی نرمال برای هدفونها بین ۲۰ هرتز تا ۲۰ هزار (کیلو)هرتز است. در مدلهای گرانقیمتتر این رنج صوتی ممکن است بزرگتر باشد؛ بهعنوان نمونه، یکی از هدفونهای سونی که ۷۰۰ دلار قیمت دارد (تصویر پایین) بازه ۴ هرتز تا ۱۰۰ کیلوهرتز را شامل میشود.
برای دانستن اینکه چگونه این اعداد کار میکنند لازم است کمی درباره فیزیک صدا بدانیم. صوت بهصورت امواج، حرکت میکند. فاصله بین دو قله (نقاط اوج) یک موج، طول موج نامیده میشود. موجهای با فرکانسهای بالاتر، خیلی نزدیکتر به هم بوده و بنابراین طول موجهای کوتاهتری دارند. موجهای با فرکانس پایینتر، طول موجهای بزرگتری دارند. هرتز برای اندازهگیری فرکانس بهکار میرود و بهمعنای تعداد امواج در هر ثانیه است. به این ترتیب، فرکانسی که ۲۰ کیلوهرتز اندازهگیری میشود با سرعت ۲۰ موج در هر ثانیه حرکت میکند.
اکثر اسپیکرها و هدفونها با استفاده از نوعی میدان مغناطیسی، یک دیافراگم یا پرده قابل انعطاف را خیلی سریع به عقب و جلو حرکت داده و باعث تبدیل سیگنالهای الکتریکی به صوت میشوند. ارتعاشات مذکور، امواج صوتی تولید میکنند که در نهایت به گوش ما میرسند. اینکه این ارتعاشات چقدر سریع اتفاق بیافتند بر روی طول موج امواج تاثیر میگذارد و گوشهای ما فرکانسهای مختلف را به صورت صداهایی در رنجهای مختلف میشنود.
ارتعاشاتی که صدایی با فرکانس ۲۰ هرتز ایجاد میکنند، کوتاه هستند و طول موج بلندی دارند. بهعبارتی، درایور را در هر ثانیه ۲۰ بار به نوسان در میآورند. اغلب موزیکها و فایلهای صوتی در محدود ۸۰ هرتز تا ۱۵۰۰۰۰ هرتز پخش میشوند.
ما همچنین انواع مختلفی اسپیکر داریم که به پخش صدا در طول موجهای مختلف اختصاص دارند. شما بهراحتی میتوانید اسپیکر یا هدفونتان را در این زمینه تست کنید و ببینید کدامیک از آنها بیشترین رنج صدا را تولید میکند. توجه داشته باشید که اسپیکر شما ممکن است در اعداد پایین و بالای محدوده، قادر به تولید صدا نباشد، بهویژه اینکه اگر درایوهای کوچکتری داشته باشد (مانند اسپیکرهای موجود بر روی گوشیها).
هرچه قدر رنج اسپیکر یا هدفون شما بهتر باشد، توانایی تولید طیف گستردهتری از صداها را خواهند داشت. این بازه، برای برخی از آنها ممکن است بیشتر یا کمتر از محدوده استاندارد ۲۰ هرتز تا ۲۰ کیلوهرتز باشد (مثلا بین ۱۶ هرتز تا ۲۲ کیلوهرتز).
رنج شنوایی انسان بین ۲۰ هرتز تا ۲۰ کیلوهرتز قرار دارد و تقریبا شامل همه مردم میشود. کودکان اغلب میتوانند کل این محدوده را بشنوند و افراد کمی حتی ممکن است قادر به شنیدن فرکانسهای بالاتر یا پایینتر از آن باشند. اما درست مانند بینایی، قدرت شنوایی هم با افزایش سن کاهش مییابد. اگر بیش از ۲۵ سال سن دارید احتمالا نمیتوانید بالای ۱۸ کیلوهرتز را بشنوید.
اگر گوشهای شما توانایی شنیدن فرکانسهای بالاتر یا پایینتر را ندارد، قادر نخواهید بود دقیقا متوجه تفاوت بین یک اسپیکر با رنج ۲۰ هرتز تا ۲۰ کیلوهرتز و اسپیکر دیگری با محدوده ۱۶ هرتز تا ۲۲ کیلوهرتز شوید. اسپیکرها و هدفونهای با رنج فرکانسی بزرگتر، معمولا از نظر کیفیت بهتر از آنهایی هستند که رنج کوچکتری دارند و بنابراین میتوانند صداهای دقیقتر و غنیتری برای موزیکها و ویدیوها تولید کنند.
ذکر این نکته لازم است که منظور از محدوده گفته شده، تُن یا درجه صوت است و نه حجم صوت. حجم صدا بر حسب دسیبل (dB) بیان میشود و به معنای شدت یا توانِ صوت خروجی بر حسب وات بهازای هر درایو یا مجموع واتها بهازای همه درایوها است. این کمیت، شاید چندان گویا نباشد، اما واحد مناسبی برای قدرت اسپیکرها به شمار میرود.
آموزش نحوه قفل کردن کامپیوتر ویندوز 10 از راه دور
آموزش نحوه تشخیص وضوح نمایشگر مک
بهترین روش برای مخفی کردن تصاویر و ویدیوها در آیفون و آیپد
آموزش اکتیو کردن ویندوز 10
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
از دیدگاه شما سپاسگزاریم
ذخیره اسم و ایمیل من
جدیدترین پستهای سایت
دبیر شورای عالی فضای مجازی: به ساخت گوگل بومی نیاز داریم!
با جشنواره تابستانی پارسپک آشنا شوید
محققان موفق به ساخت پوست الکترونیکی با قابلیت احساس درد شدند
آموزش نحوه قفل کردن کامپیوتر ویندوز 10 از راه دور
لپتاپ گیمینگ آنر هانتر در روز 26 شهریورماه عرضه خواهد شد
شرکت Epic با حضور در دادگاه خواهان بازگشت بازی فورتنایت به…
مایکروسافت روی یک سرفیس پن جدید با روکش پارچهای کار میکند
ویدیوی تبلیغاتی اسمارتفون اکسپریا 5 II سونی منتشر شد پاسخ فرکانسی هدفون چیست
بررسی تخصصی
بررسی لپتاپ هواوی میتبوک D15 نسخه ۲۰۲۰: خوش ساخت و خوش…
بررسی ایسوس راگ فون 3 : پادشاه هندستهای گیمینگ!
بررسی اسمارتفون 199 دلاری نوکیا 5.3؛ بهترین هندست در بازه…
بررسی گوشی میانرده شیائومی ردمی نوت 9: بخریم یا نخریم؟!…
بررسی دوربین گوشی هواوی نوا 7i
بررسی گوشی هواوی نوا 7i: میانردهای با دوربین پرچمدار
محبوبترینهای ماه
بهترین اینترنت خانگی کدام است؟ بررسی جامع سرویسهای اینترنتی…
آخرین آمار مبتلایان، درمان شدگان و فوت شدگان کرونا (۲۲ مرداد…
آموزش تبدیل کردن موبایل به ماوس کامپیوتر
آموزش مخفی کردن شماره در واتساپ
نوجوان 16 ساله هندی در اثر انجام بیوقفه بازی PUBG جان خود…
تنظیمات مخفی تلگرام که باید بدانید!
گزارش
عادل فردوسی پور در مقابل صدا و سیما؛ برنامه اینترنتی نود با…
چه کالاهایی در دیجیکالا فروش بیشتری دارند؟
بهترین اینترنت خانگی کدام است؟ بررسی جامع سرویسهای اینترنتی…
ایمیل خود را وارد کنید
خوش آمدید، وارد اکانت خود شوید
بازیابی رمز عبور
رمز عبور برای شما ایمیل خواهد شد
اینتوتک دری رو به دنیای تکنولوژی
در این مقاله میخواهیم به برخی سوالات مهم پاسخ بدهیم که مهمترین مورد این است که صدا چطور ایجاد میشود؟ و در ادامه تعاریف فرکانس و دامنهی موج صوتی و شدت صوت بر حسب دسیبل را مشخص کنیم.
مشخصات یک اسپیکر و هدست و یا گوشی و تبلت خوب از نظر کیفیت صدا چیست؟ در ادامه با شدت صوت و شدت کاهش نویز بر حسب دسیبل، تداخل استریو، اعوجاج THD و پاسخ فرکانسی اسپیکر و هدست و سیستم صوتی آشنا میشویم.
در بررسی محصولاتی مثل گوشی، تبلت، اسپیکر و هدست با جدولی شبیه جدول زیر سروکار داریم که کمیتها و اصطلاحات مختلفی در آن به کار رفته است. اینکه این اصطلاحات به چه معنی هستند و چه اهمیتی دارند موضوع این مقاله است. در واقع میخواهیم ببینیم برای خرید یک محصول صوتی چه پارامترهایی مهم است و چطور باید کیفیت صدا را ارزیابی نمود.
در دنیای فیزیکی شاید تمام پدیدهها حالت پیوسته داشته باشند و یا لااقل آن قدر تغییرات کم و کوچک باشد که نتوان تغییرات پلهپله را به راحتی مشاهده کرد. در مورد صدا هم همینطور است یعنی صدا هم مثل یک موج سینوسی کامل، هیچ پلهای ندارد.پاسخ فرکانسی هدفون چیست
لرزش یک جسم در هوا صدا ایجاد میکند.گوش انسان محدودهی شنوایی 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز دارد و در صفحهی مشخصات بیشتر هدستها، ایرفونها، اسپیکرها و سایر تجهیزات صوتی بازهی پاسخ فرکانسی کوچکتر از هزتز 15 الی 26 کیلوهرتز است. اما منظور از پاسخ فرکانسی چیست؟ این موضوع را در ادامه بررسی میکنیم لذا با دقت بخوانید.
فعلاً روشن است که:
صدا چیست و چطور ایجاد میشود؟
ماهیت صدا چیزی جز یک موج فشاری نیست. تنها کافی است جسمی در هوا مرتعش باشد و مولکولهای را به صورت دستهجمعی به عقب و جلو حرکت میدهد.
اگر یک صفحه در هوای اطراف ما، با سرعت 20 بار در ثانیه که همان 20 هرتز است، جلو و عقب شود، صدای بمی میشنویم. سابووفر سیستم صوتی درایوری با دیافراگم منطعف است که میتواند با دامنهی زیاد و در عوض فرکانس و سرعت کم، جلو عقب رفته و صدای بم و قوی ایجاد کند.
حال فرض کنید یکی از سیمهای ویولون دوست ما با فرکانس 16 کیلوهرتز که در واقع فرکانس بالا و صدای ریزی است، در حال ارتعاش است. یک موج صوتی 16 کیلوهرتزی هم توسط گوش ما قابل تشخیص است. بنابراین صدای نازک آن را به خوبی متوجه میشویم.
بنابراین حالا میتوان سراغ اسپیکر و بلندگو رفت و طرز کار آن را توضیح داد. یک بلندگو یا هدست را در نظر بگیرید که ساختار کلی آن مثل شکل زیر است:
تصویری از ساختار داخلی یک درایور یا بلندگو عبور
سیمپیچی درون یک آهنربا قرار دارد که با عبور جریان برق، میدان مغناطیسی ایجاد میشود و سطحی که سیمپیچ به آن متصل است، به جلو و عقب حرکت میکند. البته صفحهی مورد نظر ما حالت فنری دارد و در مقابل حرکت سیمپیچ مقاومت میکند. در تصویر فوق ورودی ما ممکن است به شکل یک سیگنال سینوسی باشد. سیمپیچ آهنربا میشود و مرتباً جهت میدان مغناطیسی تولید شده، تغییر میکند. Cone یا همان سطح مخروطی شکل اسپیکر شما، با حرکت سیمپیچ ظریفی که از آن یاد کردیم، میلرزد و هوای اطراف خود را مرتباً متراکم و سپس منبسط میکند و این یعنی یک موج فشاری که به سرعت یعنی با سرعت صوت که در هوای معمولی 333 متر بر ثانیه است، پراکنده میشود.
محدودهی شنوایی انسان همانطور که گفته شد 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز است. به عبارتی دیگر اگر سرعت لرزش اجسام تولیدکنندهی صدا بین 20 بار تا 20 هزار بار در ثانیه باشد، صدای تولید شده را کم و بیش میشنویم.
دقت کنید که منظور از کم و بیش این است که برخی فرکانسها را بهتر میشنویم و برخی را ضعیفتر تشخیص میدهیم.
در ضمن گوش من و شما یکسان نیست و ممکن است شما صدای 19 کیلوهرتزی را تشخیص بدهید اما بنده چیزی حس نکنم. وقتی پا به سن بگذاریم، قدرت شنوایی کمتر میشود به این معنی که صداها را ضعیفتر میشنویم و حتی برخی فرکانسها را دیگر نمیشنویم.
هر چه صفحهی لرزانی که از آن صحبت کردم با دامنهی حرکت بیشتر به مولکولهای هوا ضربه بزند، فشار ایجاد شده هم بیشتر خواهد بود.
اگر به روابط مکانیک حرکت رجوع کنیم، میتوان یک رابطهی کلی و ساده برای فشار صدا مشخص کرد. فرض میکنیم مولکولهای مجاور سطح لرزان جرمی برابر با m دارند و با ضربهای که به آنها وارد میشود، سرعت V میگیرند. بنابراین نیروی عمل و عکسالعمل بین مولکولها و سطح حاصلضرب m و V تقسیم بر مدت زمان ضربه خواهد بود.
بنابراین فشار با سرعت لرزش رابطهی مستقیم دارد:
رابطهی فشار موج صوتی با سرعت و دامنه
از طرفی سرعت لرزش صفحه یعنی سرعت رفت و برگشت آن، از تقسیم دامنهی حرکت صفحه بر نصف مدت زمان یک رفت و برگشت کامل به دست میآید. لذا سرعت برخورد یا همان سرعت صفحه با دامنهی حرکت صفحه و فرکانس لرزش متناسب است.
بنابراین در مجموع رابطهای فشار با دامنه و فرکانس لرزش صفحه به صورت زیر است:
فشار صوتی با سرعت و دامنهی حرکت دیافراگم بلندگو متناسب است
با مشخص شدن تعریف و مفهوم فشار صوتی، به قدرت صدا میرسیم. کمیتی که معمولاً بر حسب دسیبل بیان میشود. بل ما را به یاد گراهام بل، مخترع تلفن میاندازد.
یک دسیبل، یک دهم بل است. وقتی میگوییم فشار یک موج صوتی برابر با 1 بل است یعنی مقدار فشار صدا 10 به توان 1 برابر بیشتر از فشار مرجع است. رابطهی زیر را بررسی کنید:
شدت صدا بر حسب دسیبل از فشار یا قدرت محاسبه میشود
شدت نویز دقیقاً مثل شدت صوت تعریف میشود اما عبارت نویز با صدا متفاوت است. نویز در حالت کلی صدای نامطلوبی مثل موسیقی پسزمینه یا صدای افراد حاضر در سالن موسیقی است اما آنچه معمول شده این است که نویز صداها و سیگنالهایی با فرکانس بالاست که به دلایل مختلف ایجاد شدهاند و باید آنها را حذف کرد.
مثلاً یک میکروفون ساده میتواند صدای ما و بازتابهای مختلف آن را ضبط کند و به عبارتی صدایی با فرکانس بیشتر ایجاد کند که مطلوب نیست.
نویز در برابر سیگنال عادی و واقعی
در تصویر فوق سیگنال قرمز سیگنالی است که در آن نویز زیادی وجود دارد و با اضافه کردن فیلتر پایینگذر یا Low Pass میتوان آن را به سیگنالی عاری از نویز بدل کرد. البته بخشی از صداهای واقعی و فرکانس بالا هم ممکن است حذف شود.
فیلتر پایینگذر فیلتری است که میتوان امواج فرکانس پایین را عبور دهد و امواج فرکانس بالا را حذف کند.
در بنچمارک هدست، میکروفون، اسپیکر، گوشی، تبلت و به طور کلی هر چیزی که مرتبط با صداست، اصطلاحی موسوم به Frequency Response به معنی پاسخ فرکانسی داریم.
منظور از پاسخ فرکانسی این است که ابزار موردنظر موجهای صوتی مختلف را با چه شدتی تولید یا تقویت و یا برعکس، تضعیف میکند.
شاید تعجب کنید، تولید، تقویت و تضعیف! سه فرآیند کاملاً متفاوت. اما دقیقاً بخوانید تا ببینیم موضوع از چه قرار است.پاسخ فرکانسی هدفون چیست
تولید صدا چیزی است که توسط اسپیکر یا بلندگو صورت میگیرد. البته هر یک از باندهای داخل اسپیکر را یک درایور میگوییم که واژهی درستتری است چرا که ممکن است یک اسپیکر ساده دارای دو درایور به نام توییتر و بیس باشد. توییتر صدای ظریف را ایجاد میکند و بیس با دامنهی حرکتی بالاتر و فرکانس پایینتر، صدای بم را به خوبی بازسازی میکند.
نمودار زیر پاسخ فرکانسی یک اسپیکر معمولی را نشان میدهد که میتواند صداهایی با فرکانس 20 تا 20 کیلوهرتز ایجاد کند:
نمودار پاسخ فرکانسی یک اسپیکر
محور عمودی فشار همان موج صوتی است که به آن اشاره کردیم و محور افقی همان فرکانس امواج است.
اسپیکری خوب است که همهی فرکانسهای شنوایی انسان را ایجاد کند و در ضمن، فرکانسهای مختلف را با شدت صوت صحیح و دقیق بازسازی کند.
لذا اسپیکر بعدی که پاسخ فرکانسی متعادلتری دارد، بهتر است البته دقت کنید که صدای پخش شده در این آزمون شامل تمام فرکانسها با شدت مساوی بوده است!
نمودار پاسخ فرکانسی یک اسپیکر خوب
همانطور که گفته شد، یک روش سادهی ارزیابی کیفیت اسپیکر استفاده از پاسخ فرکانسی آن است.
یک روش سادهتر استفاده از نرمافزار RightMark Audio Analyser است که به صورت مخفف RMAA گفته میشود. این نرمافزار صدایی با طرح مشخص ایجاد میکند که میتوان آن را توسط اسپیکر پخش کرد و سپس با یک میکروفون حرفهای نتیجه را با طرح داده شده مقایسه کرد. در این صورت آنچه به عنوان نتیجهی بنچمارک اعلام میشود، اختلاف شدت صوت است که ممکن است به صورت متوسط یا به صورت بیشترین اختلاف بیان شود.
این مقایسه در تصویر زیر قابل بررسی است:
پاسخ فرکانسی یک گوشی و مقایسه با ورودی
دقت کنید که در نمودار فوق، اسکیل محور افقی لگاریتمی و نه خطی است. فرکانس اولین و آخرین خط عمودی 20 هرتز و 20 کیلوهرتز است و بیان اختلاف شدت صدا تنها برای امواجی بین 20 تا 20 کیلوهرتز صورت میگیرد، یعنی اولین و آخرین خط عمودی در نمودار فوق.
مثلاً میتوان گفت که گوشی HTC One V پاسخ فرکانسی زیر را دارد:
+0.11 db, -0.10 db
معنی این عبارت این است که این گوشی صدا را حداکثر 0.11 دسیبل افزایش یا 0.10 دسیبل کاهش میدهد.
اما آمپلیفایر که تلفظ دقیق آن اَمپلیفایر است چیست و چه رابطهای با اسپیکر دارد؟
کار امپلیفایر امپلفای کردن یا همان تقویت سیگنال است. شاید بتوان یک هدست و ایرفون ساده را به کامپیوتر متصل کرد اما در مورد اسپیکرهای بزرگ این کار ممکن نیست یا حداقل احتمال آسیب دیدن چیپست صدا وجود دارد. لذا امپلیفایر سیگنال ضعیف جک هدفون یا خروجیهای دیگر را گرفته و تقویت میکند و سپس به درایورهای صدا در اسپیکرهای مختلف میدهد.
امپلیفایرها هم مثل اسپیکر در فرکانسهای مختلف رفتاری یکسانی ندارند و میتوان پاسخ فرکانسی آنها را اندازهگیری کرد. البته معمولاً مدار امپلیفایر در حد اسپیکر نوسانی ظاهر نمیشود و رفتار آن ثبات بیشتری دارد.
همانطور که شدت صدای اسپیکر را با فشار صوتی و بر حسب دسیبل بیان کردیم، میتوان شدت کاهش صدا در میکروفونها را هم به همین صورت بیان کرد. Noise Cancellation یا حذف نویز که گاهی با عبارت Noise Reduction یا کاهش نویز بیان میشود، یک ویژگی و قابلیت بسیار مهم برای میکروفون است، مخصوصاً میکروفونهایی که قرار است تنها صدای انسان را ضبط کنند.
در مورد اینکه نویز چیست صحبت کردیم، حال به روشهای حذف نویز میپردازیم.
میکروفون دقیقاً عکس کار یک اسپیکر را انجام میدهد، یعنی موج صوتی موج حرکت سیمپیچ و ایجاد الکتریسیته در آن میشود که به آن القای الکترومغناطیسی میگویند:
میکروفون موج صوتی را به الکتریسیته تبدیل میکند
ممکن است کنسل کردن نویز به صورت مکانیکی یا الکترونیکی صورت بگیرد. در حالت مکانیکی از اجزایی استفاده میشود که کارشان میرا (یا دمپ) کردن فرکانسهای بالاست. اجسام لاستیکی معمولاً این کار را به نحو احسن انجام میدهند اما برای بهینه کردن این روش حذف نویز، میتوان از لاستیکهای مختلف و در اشکال متنوعی استفاده کرد. هر جنس و شکلی میتواند در مواجهه با امواج فرکانس بالا رفتار متفاوتی داشته باشد.
کاهش نویز با استفاده از قطعات و سیستم مکانیکی
روش دوم که الکترونیکی است، میتواند به دو شکل فیلتر نرمافزاری و سختافزاری باشد. در هر دو صورت سیگنالهایی با فرکانس بالا از فیلتر عبور نمیکنند و حذف میشوند که قبلاً تحت عنوان فیلتر پایینگذر به آن اشاره کردم.
بیان میزان حذف نویز با نموداری مثل شکل زیر صورت میگیرد:
میزان کاهش نویز بر حسب دسیبل
در نمودار فوق سه هدست مختلف داریم که در فرکانسهای مختلف، میزان کاهش نویز متفاوتی دارند. قطعاً نمیتوان گفت که یکی از سه هدست بهترین است بلکه باید به کاربرد نگاه کرد. در مجموع هدست C در میان 3 هدست فرضی، بهترین عملکرد را دارد ولیکن اگرفرکانس خاصی موردنظر کاربر باشد، باید بیشتر دقت کرد.
مفهوم عبارتی مثل 60- دسیبل در بیان قدرت کاهش نویز یک میکروفون را در تصویر زیر جستوجو کنید:
میزان کاهش نویز در هدستهای مختلف
سیگنال داده شده نویز است، هدست C با توانایی بیشتر خود آن را بیشتر فشرده کرده و به عبارتی دامنه یا شدت آن را به حداقل رسانده است.
اگر کاربرد دریافت و ضبط کردن صدای انسان یا سازهایی با صدای بم باشد، هدست A بهترین است چرا که شدت صدا را بیشتر کاهش داده است. اما وقتی به سایر فرکانسها نگاه کنید، متوجه میشوید که کیفیت هدست C از نظر کاهش نویز بهتر است.
کاهش نویز را هم میتوان به صورت بازهای یا متوسط بیان کرد که حالت متوسط کاربرد بیشتری دارد.
مثلاً اگر بگوییم میکروفون یک تبلت سطح نویز 80- دسیبلی دارد به این معنی است که دامنهی سیگنال نویز را به طور متوسط 80 دسیبل تضعیف میکند. بدیهی است که تبلتی که 90- دسیبل قدرت کاهش نویز دارد از نظر کاهش نویز باکیفیتتر است.
احتمالاً در عکاسی با محدودهی دینامیکی یا Dynamic Range آشنایی دارید. نسبت بالاترین سطح روشنایی به پایینترین سطح آن را محدودهی دینامیکی میگوییم.
در صدا و دنیای اسپیکرها هم تعریف مشابهی داریم. نسبت بیشترین سطح سیگنال یا صدا به کمترین سطح آن که معمولاً فقط صدای نویز است، محدودهی دینامیکی است.
به محدودهی دینامیکی SNR یا Signal to Noise Ratio که نسبت سیگنال به نویز است هم گفته میشود. البته در حالت دیجیتال این دو اصطلاح یک معنی دارند ولیکن در حالت آنالوگ، SNR کمتر از محدودهی دینامیکی است.
محدودهی دینامیکی صدا و نسبت سیگنال به نویز
گوش انسان ضعیفترین صداها و در عین حال صداهایی با شدت بسیار زیاد را میشنود ولیکن وقتی صداها با هم ترکیب شوند چطور؟
احتمالاً تمام صداهای ضعیف حذف میشوند و چیزی حس نمیکنیم.
در بنچمارکهای مربوط به اسپیکر و امپلیفایر با پخش کردن صداهای بلند و ضعیف به صورت همزمان، مقدار محدودهی دینامیکی محاسبه میشود. البته نه با گوش انسان بلکه با میکروفونهای بسیار خوب.
مثلاً اگر بیشترین صدا، 100 دسیبل شدت داشته باشد و ضعیفترین صدا 50 دسیبل، محدودهی دینامیکی برابر با 50 دسیبل خواهد شد.
توجه کنید که دسیبل رابطهی لگاریتمی داشت، لذا برای اینکه ببینیم شدت یک صدا چند برابر دیگری است، کافی شدت صوت دومین ابزار را از اولین ابزار کسر کنیم. تقسیم کردن شدت صدا کاملاً غلط است.
THD یا Total Harmonic Distortion یکی دیگر از کمیتهای مهم در ارزیابی سیستمهای صوتی است.
منظور از اعوجاج این است که سیگنال اصلی به هر شکلی تغییر کند. شاید سادهترین نمونهی آن وقتی است که صدای موسیقی را بیش از حد زیاد میکنیم و سیستم صوتی متشکل از امپلیفایر و اسپیکر، به حد اشباع خود میرسد و مجبور است بخشی از سیگنال را تغییر دهد. نمودار زیر یک مثال آن است:
نمونهای از اعوجاج که با افزایش دامنهی سیگنال رخ داده است
در نمودار فوق، منحنی آخر نتیجهی افزایش شدید دامنهی صداست. موج سینوسی دارای سطح حداکثری و حداقلی صاف شده که با سیگنال اصلی همخوانی ندارد.
اعوجاج پدیدهای است که به شکلهای مختلف ایجاد میشود. اما نوع خاص آن، اعوجاج هارمونیک است. منظور از هارمونیک این است که موج یا سیگنال اصلی با امواجی که فرکانس بالاتری دارند ترکیب شود.
نمودار زیر را بررسی کنید که در آن منحنی اول خروجی سیستم است و منحنی دوم، موجی که میبایست ایجاد میشد:
اعوجاج هارمونیک موج سینوسی ورودی و ترکیب هارمونیکها
موج Fundamental یا اصلی با هارمونیکهای 3، 5، 7 و 9 ترکیب شده است و نتیجه موجی شبیه آن اما با اندکی تغییرات است.
منظور از هارمونیک 3 و 5، موجی شبیه موج اصلی است که فرکانس 3 و 5 برابری دارد.
مثلاً اگر صدای بیس 50 هرتزی باشد، هارمونیک سوم آن فرکانس 150 هرتزی و به عبارت دیگر دوره تناوب یک سوم دارد. مطمئناً صدای بیس 50 هرتزی که با هارمونیک سوم 150 هرتزی خود ترکیب شود، یک جور شنیده نمیشود و مطلوب است که اعوجاج صفر درصد باشد.
در تصویر زیر موج اصلی آبی رنگ است، موج نارنجی که فرکانس آن 5 برابر است، هارمونیک پنجم آن است. فرکانس یعنی تعداد تکرار در یک ثانیه و روشن است که موج سبز در هر تکرار موج آبی، سه بار تکرار میشود و لذا هارمونیک سوم آن است.
هارمونیک 3 و 5 یک موج سینوسی
InterModulation Distortion یا اعوجاج غیر هارمونیک نوع دیگر اعوجاج است که به شکل هارمونیکهایی از موج اصلی نیست. مثلاً موج اصلی میتواند ترکیب دو موج سینوسی با دو فرکانس مختلف باشد و در صورت رفتار غیرخطی سیستم صوتی، خروجی به همراه اعوجاجی که فرکانس آن مضرب فرکانس هیچ یک از دو موج نیست، آشکار شود.
فرکانس اعوجاج IMD جمع و یا تفریق فرکانس دو موج سینوسی است. مثلاً اگر دو موج 200 و 300 هرتزی داشته باشیم، ممکن است IMD دو موج دیگر با فرکانس 500 و 100 هرتز به این دو موج اضافه کند.
در شکل زیر دو موج سینوسی با دامنهی بزرگ و فرکانس نزدیک به هم داریم و IMD دو موج دیگری است که به شکل قلههای کوچکتر در دو طرف دو موج اصلی دیده میشوند:
اعوجاج غیرهارمونیک دو موج سینوسی
THD یا مجموع اعوجاج هارمونیک از تقسیم کردن توان تمام هارمونیکهای اضافه شده به موج اصلی بر توان موج اصلی حاصل میشود. این کسر را میتوان به صورت درصدی بیان کرد.
در مورد IMD یا اعوجاج غیر هارمونیک هم همین روش استفاده میشود.
روشن است که هر چه اعوجاج هارمونیک کمتر باشد، سیستم صوتی متشکل از امپلیفایر و اسپیکر و حتی خود میکروفون، کیفیت بالاتری دارد.
البته یادتان باشد که درصد اعوجاج هارمونیک بسیار کم است و به زحمت به چند درصد میرسد. اسپیکر و سیستم خوب THD کمتر از 1 درصد دارند.
نکتهی بسیار مهم دیگری که باید به آن توجه کنید، به خروجی هدفون گوشیها و تبلتها مربوط میشود که معمولاً مثل چیپست صدای قدرتمندی که روی مادربوردهای حرفهایست، برای اتصال هر نوع هدفونی مناسب نیست.
به عبارت دیگر امپلیفایر ظریفی که در این وسایل به کار رفته، با درایورهای بزرگ یک هدست پیشرفته کمی مشکل دارد و مقدار THD ممکن است چند برابر بیشتر شود.
سیستمهای صوتی بسیار قدیمی فقط یک خروجی داشتند و یا صدای اسپیکرهای مختلف یکسان بود اما حالت استریو یا دوتایی از دو اسپیکر برای پخش کردن دو صدای مختلف استفاده میکند و با این کار به صدا جهت میدهد.
حالت یک اسپیکری را Mono هم میگویند. البته مونو در حال حاضر به میکروفونهای ساده محدود میشود و تقریباً استریو حالت اصلی تمام وسایل صوتی و تصویری است.
سیستمهای 5.1 کاناله و 7.1 کاناله هم به سرعت عمومیت پیدا کردهاند و خوشبختانه اصحاب سینما هم فیلمهایی با صدابرداری چند کاناله را در دستور کار قرار دادهاند که تجربهی جذابی از صدای جهتدار را برای بیننده فراهم میکند.
چیدمان و نام اسپیکرها در سیستم 7.1 کاناله
اما یک مشکل کوچک، تداخل استریو: بخشی از سیگنالی که قرار است در یکی از اسپیکرها پخش شود، به اسپیکر دیگر هم میرود و این تداخل واقعی و مطلوب نیست.
تداخل استریو چیزی است که در مورد هر سیستم صوتی رخ میدهد. منظورم بخشی از آن است که به خاطر شنیدن صدای اسپیکر سمت راست توسط گوش چپ رخ میدهد اما بخشی از آن که به سیستم صوتی برمیگردد، مطلوب نیست و به عبارت بهتر، نمیتوان آن را از قبل پیشبینی کرد و اثر آن را صدابرداری و ویرایش صدا در نظر گرفت.
تداخل استریو به صورت طبیعی هم رخ میدهد
برای اندازهگیری تداخل استریو، یک سیگنال مشخص به عنوان ورودی به یکی از اسپیکرها داده میشود. اسپیکر دیگر میبایست در سکوت فعالیت کند اما کمی صدا ایجاد میکند. مقدار صدای ایجاد شده بر مقدار صدایی که سیگنال میبایست ایجاد کند تقسیم میشود و تداخل استریو به دست میآید.
با توضیحات فوق روشن است که تداخل استریو باید حداقل باشد. با توجه به اینکه شدت صدا بر حسب دسیبل اندازهگیری شده، تداخل استریو به صورت یک عدد منفی به دست میآید که هر چه کوچکتر باشد بهتر است.
البته چون مقدار تداخل استریو منفی است، هر چه عدد منفی بزرگتری داشته باشیم بهتر است. مثلاً منفی 90 دسیبل بهتر از منفی 80 دسیبل است.
نکتهی دیگر این است که سیستمهای صوتی رفتار یکسانی در فرکانسهای مختلف نشان نمیدهند. ممکن است تداخل استریو در مورد صداهای فرکانس بالا بیشتر از صداهایی با فرکانس پایین باشد. لذا میتوان میانگینی از تداخل استریو در فرکانسهای مختلف را ملاک برتری یک سیستم صوتی در نظر گرفت.
تداخل استریو بر حسب دسیبل، هر چه منفیتر، بهتر
در نمودار فوق مقدار تداخل استریوی چهار چیپست صوتی ذکر شده است که در فرکانسهای مختلف، مقدار آن کاملاً متفاوت است.
اینتوتک
مهندس مکانیک، دوستدار آیتی و عاشق دنیای موسیقی، طراحی و هنر، رنگ و نقش، موسیقی، انیمه و فیلم
اگر مانیتور یا تلویزیون را با کابل VGA به پورت یا تبدیل HDMI به VGA و همینطور دیسپلیپورت به VGA به کامپیوتر وصل کنیم، کیفیت تصویر کمی پایینتر از اتصال به وسیلهی HDMI یا DVI و همینطور دیسپلیپورت است، اما چرا؟
EMI یا Electromagnetic Interference یا تداخل الکترومغناطیسی پدیدهای مضر است که باعث میشود سیگنال تحت تأثیر امواج الکترومغناطیسی قرار بگیرند و کیفیت آن کاهش یابد.
عکاسی با فرمت RAW به معنی تهیهی تصاویر با بالاترین کیفیت است. فرمت کمحجم JPEG حاصل کاهش نویز ، تغییر رنگ و روشنایی، افزایش وضوح لبهها و اعمال افکتهای پسپردازشی دیگر است که در دوربینهای سادهتر کاربرد دارد.
در هدست 5.1 و 7.1 کاناله ، Soundstage یا تفکیک صدا با استفاده از چندین بلندگو در گوشی چپ و راست، بهبود یافته و صدا حالت محیطی و سه بعدی دارد.
برای نوشتن کد از
CODE
استفاده کنید.به عبارت دیگر قبل و بعد از کد
و
تایپ کنید.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
document.getElementById(“comment”).setAttribute( “id”, “a7492b97323d7690fa53138605dd5b5f” );document.getElementById(“be79f63c79”).setAttribute( “id”, “comment” );
نام:
ایمیل:
برای دنبال کردن نظرات و پاسخها، پایین صفحات سایت یا صفحهی ۲۰۰ دیدگاه آخر را دنبال بفرمایید.
آیتمی یافت نشد!
اگر دفترچه راهنمای هدفون و بلندگو ها را مطالعه کرده باشید، قطعا اعدادی مانند 20 Hz و یا KHz 20 توجه شما را جلب کرده است. این اعداد چه معنایی دارند؟
برای هر وسیله ای که از هدفون یا بلندگو استفاده می کند، Hz-KHz نشان دهنده رنج فرکانسی است که قابل شنیدن است و هدفون و یا بلندگو توانایی پخش آن را دارد. این رنج صوتی که توسط هدفون و اسپیکر قابل پخش است، به اصطلاح پاسخ فرکانسی نامیده می شود و با واحد Hz و یا KHz (1000 برابر هرتز) نمایش داده می شود. پس محدوده پاسخ فرکانسی هدفون های معمولی، همان میزان شنوایی انسان، یعنی از 20Hz تا 20KHz است. هدفون های گران قیمت تر می توانند محدوده های بالاتر و پایین تر را نیز پخش کنند، به طور مثال، هدفن 700 دلاری سونی که در عکس زیر نشان داده شده است، دارای پاسخ فرکانسی در محدوده 4 هرتز تا 100 کیلوهرتز می باشد.
برای درک بیشتر پاسخ فرکانسی، باید کمی بیشتر با ماهیت صوت و کمیت های فیزیکی آن آشنا شویم. صدا به شکل امواج حرکت می کنند. فاصله بین قله موج اول و قله موج بعدی طول موج نامیده می شود. هر چه فرکانس بیشتر باشد، طول موج کاهش پیدا می کند. با افزایش فرکانس امواج بیشتر به هم نزدیک میشوند، در نتیجه طول موج کاهش می یابد. هرتز عکس زمان و واحد اندازه گیری فرکانس است. به تعداد دفعات تکرار شکل موج در یک ثانیه هرتز می گویند، بنابراین، فرکانس اندازه گیری شده 20 هرتز به این معناست که این موج در یک ثانیه 20 بار تکرار شده است.پاسخ فرکانسی هدفون چیست
بیشتر هدفون ها و اسپیکر ها، سیگنال های الکترونیکی را با استفاده از یک میدان مغناطیسی، به صدا تبدیل می کنند. این صدا سبب عقب و جلو شدن سریع دیافراگ می شود. این جلو و عقب شدن (ارتعاشات) دیافراگ باعث تولید امواج صوتی می شوند و این امواج به گوش ما منتقل می شوند. بسته به سرعت ارتعاشات، طول موج صوت کم و زیاد می شود، متعاقبا فرکانس نیز کم و زیاد می شود و گوش ما دامنه های مختلف فرکانس را به صورت صوت می شنود.
لرزش هایی که باعث تولید فرکانس 20 هرتز می شود، بسیار کند و آرام و دارای طول موج های بالایی هستند. این موج در هر ثانیه 20 بار، سبب لرزش دیافراگ (درایور اسپیکر) می شود. بیشتر موسیقی ها و فایل های صوتی، در محدوده فرکانسی 80 تا 15000 هرتز پخش می شوند. در 15000 هرتز به دلیل کم بودن طول موج و گام صدای بالا، صوت به شکل صدای ناله ی بلند و مانند صدای آژیر به گوش می رسد.
همچنین بلندگوهای مختلفی برای پخش صدا در طول موج های خاص طراحی شده اند. (مانند: woofers، mid-range ، tweeters)
……
شما می توانید بلندگو و هدفن خود را به راحتی آزمایش کنید. فیلم فوق دارای طیف فرکانسی در محدوده 20Hz تا 20000Hz می باشد. یعنی تمام طیف فرکانسی که توسط گوش ما قابل شنود است، در فیلم بالا وجود دارد. توجه داشته باشید در بالا و پایین محدوده فرکانسی، ممکن است بلندگو قادر به تولید صوت نباشد، مخصوصأ بلندگو های استفاده شده در تجهیزات کوچکتر (مانند بلندگو استفاده شده در تلفن همراه). شما می توانید فیلم بالا را با بلندگو و هدفون های مختلف تماشا کنید، تا متوجه شوید کدام یک از آنها توانایی تولید صوت در رنج فرکانسی بیشتر را دارا می باشند.
هر چه بلندگو و هدفون بهتر باشد، نرخ آن نیز بیشتر است، ولی در عوض طیف وسیع تری از فرکانس ها را می تواند پخش کند. بعضی از آنها فرکانس های کمتر از 20Hz و بیشتر از 20KHz را نیز پخش می کنند. به طور مثال در محدوده 16Hz تا 22KHz. اما آیا این مهم است؟ گوش ما که توانایی شنیدن بیشتر یا کمتر از محدوده استاندارد را ندارد، پس پخش فرکانس 22KHz چه فایده ای دارد؟
حتی اگر شنوایی فوق العاده ای هم داشته باشید، فقط کمی فراتر از محدوده قابل شنیدن است. دامنه ایده آل شنوایی انسان در اکثر افراد بین 20Hz تا 20KHz است. نوزادان توانایی شنیدن تمام این طیف صدا را دارا می باشند و ممکن است تعداد محدودی از نوزادان کمی بیشتر از 20 کیلو هرتز و کمی کمتر از 20 هرتز را نیز بشنوند. اما، توانایی شنیداری مانند بینایی است. هر چه انسان سالخورده تر می شود، قدرت شنیداری کاهش می یابد. در نتیجه محدوده فرکانسی قابل شنیدن کاهش پیدا می کند. به طور مثال اگر بالاتر از 25 سال سن دارید و در معرض صداهای بلند قرار داشته اید، ممکن است توانایی شنیدن صوت با فرکانس بیشتر از 18 کیلو هرتز را نداشته باشید.
بنابراین، شما می توانید بلندگو را در تمام طول روز آزمایش کنید، اما از لحاظ جسمانی، گوش شما توانایی تشخیص تفاوت بین اسپیکر با دامنه فرکانسی 20Hz-20KHz و اسپیکر با دامنه فرکانسی 16Hz-22KHz را ندارد. یک آمار جالب نشان می دهد، هدفون و اسپیکرها با محدوده فرکانسی بیشتر، دارای کیفیت بیشتری نسبت به هدفون و اسپیکرها با محدوده فرکانسی کمتر هستند. این حرف صادق است حتی اگر، هدفون و اسپیکر با دامنه فرکانسی کمتر دارای اجزای بهتر، مهندسی و پروسه ساخت دقیق تر باشد. این دقیقا مانند زمانی است که برای خرید ماشین به توان موتور ماشین توجه می کنیم، توان موتور شاخصی است که اکثر مردم دوست دارند بدانند، حتی اگر بعید به نظر برسد از تمام 300 اسب بخار توان موتور در بزرگراه استفاده شود.
توجه داشته باشید این محدوده های فرکانسی، گام صدایی هست که می شنوید، این محدوده فرکانسی با حجم صدا (volume of the sound) متفاوت است. میزان حجم صدا با واحد دسی بل (dB) اندازه گیری می شود. روش دیگر برای شناسایی قدرت صدای خروجی از بلندگو، میزان توان هر بلندگو بر حسب وات (Watt) است. این واحد ها برای اندازه گیری صوت که ماهیت موجی دارد مناسب نیست، اما نشان دهنده قدرت بلندگو می باشد.
عالی بود
‘ + response.response.data.comment + ‘
متاسفانه موجودی این کالا به اتمام رسیده است.
لطفا مشخصات خود را ثبت نمایید تا هنگام موجود شدن این کالا با شما تماس بگیریم.